Anxietatea și depresia îți distrug viața sexuală?

Anxietatea este ceva care poate fi simțit oriunde te duci. Anxietatea ne poate afecta sănătatea mentală, emoțională și fizică. Este un fapt că anxietatea poate avea un impact negativ asupra relațiilor tale, chiar și atunci când dormi între cearșafuri. Anxietatea poate duce la anxietate, panică, frică, tensiune și neliniște. Anxietatea îți poate afecta gândurile și poate afecta multe aspecte ale vieții tale. Anxietatea te poate opri din a-ți atinge obiectivele romantice, chiar dacă ești îndrăgostit de cineva.

Nu există două persoane care se confruntă cu probleme de sănătate mintală la fel. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de următoarele generalități referitoare la anxietate și sex. Apoi puteți găsi modalități de a face față situației dvs.

Dorinta ta sexuala poate fi afectata de anxietate

Anxietatea poate duce la o scădere a libidoului. Anxietatea poate provoca un nivel mai ridicat de cortizol, principalul hormon de stres al corpului tău. Nivelurile de cortizol prea mari pot provoca o scădere a hormonilor dorinței. Este posibil să fi fost într-o dispoziție bună mai devreme în ziua ta. Cu toate acestea, anxietatea poate face dificil să te simți în starea de spirit potrivită.

Anxietatea poate face dificil să te simți încrezător în corpul tău.
Poate fi dificil să te îmbraci în fața cuiva nou pentru prima dată. Anxietatea te poate face să te simți mai conștient de tine și s-ar putea să te concentrezi asupra „defectelor” corpului tău atunci când ești anxios. Unele femei se pot simți conștiente de corpul sau de o anumită parte a corpului lor. Anxietatea poate înrăutăți conștiința de sine pentru cei care suferă de anxietate. Aceste femei sunt incapabile să participe pe deplin la sex atunci când sunt autocritice sau se angajează în rușine corporală. Simți stres sau anxietate?

Intimitatea poate fi împiedicată de anxietate

Când te simți copleșit de panică alege cele mai bune site-uri web pentru a viziona filme xxx 4K, este posibil să eviți să fii aproape fizic sau emoțional de partenerul tău. Acest lucru poate fi deosebit de înfricoșător pentru femeile care au suferit traume în trecut. Acest lucru poate duce la amorțirea corpului ei și o poate împiedica să se bucure de plăcerea atingerii sexuale și a sexului. Relația ta poate fi afectată dacă eviți preludiul și sexul.

Medicamentele pentru anxietate vă pot reduce interesul pentru sex

Acesta este un efect secundar al unor medicamente care sunt folosite pentru a trata anxietatea. Libidoul dumneavoastră poate fi afectat de ISRS (inhibitorii recaptării serotoninei) care sunt utilizați pentru a preveni agravarea afecțiunii. Aportul excesiv de serotonină poate provoca o scădere a libidoului, ceea ce poate face mai dificilă întreținerea sexuală. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aceasta este o problemă. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă ajusteze medicația sau să treacă la un alt medicament.

Anxietatea poate face orgasmul mai dificil

Simptomele de anxietate includ mușchi încordați, respirație rapidă și amețeli. Hormonii stresului sunt mai răspândiți la persoanele care se simt anxioase. Toate acestea pot face dificilă atingerea punctului culminant. Poate fi greu să simți plăcere și să te conectezi cu partenerul tău.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *