Cinci sfaturi importante pentru sex sigur

Ar trebui să fie o experiență plăcută și pozitivă să faci sex. Deși este o parte naturală a vieții, există riscuri. Există câțiva pași simpli pe care îi puteți lua pentru a reduce riscurile și pentru a vă proteja de bolile cu transmitere sexuală, suferința emoțională și sarcina nedorită.

Asigurați-vă că aveți protecție pregătită

Chiar dacă nu crezi că vei avea nevoie, păstrează protecția la îndemână. Amândoi ar trebui să aveți protecție. Este posibil ca partenerul dumneavoastră să nu fie întotdeauna capabil să furnizeze contraceptive sau prezervative. Puteți fi proactiv și păstrați aceste articole la dispoziție, astfel încât să vă puteți îndeplini planurile fără a fi pus în pericol.

Comunicați cu partenerul dvs

În relațiile sexuale, comunicarea este cheia. Vorbește despre limite cu partenerul tău și despre orice alte preocupări. Asigurați-vă că sunteți pe aceeași pagină în ceea ce privește protecția. Activitățile cu risc scăzut pot ajuta la construirea încrederii.

Vorbiți deschis despre BTS

Când faceți sex cu partenerul dvs., ar trebui discutate bolile cu transmitere sexuală (BTS). Ambii parteneri ar trebui să fie sinceri cu privire la condițiile lor actuale și orice riscuri pentru sănătate. Pentru a preveni răspândirea bolilor cu transmitere sexuală, luați toate măsurile de precauție.

Vaccinați-vă HPV

Vârsta recomandată pentru vaccinul HPV este de 12 ani. Dacă ați omis imunizarea copilăriei, un adult se poate vaccina. Pentru a se proteja, tinerii adulți sub 26 de ani pot primi injecții. Pentru mai multe informații despre programul de imunizare recomandat, consultați medicul ginecolog.

Femeile active sexual trebuie să păstreze legătura cu medicul lor. Cel mai bine este să faceți controale regulate pentru a detecta problemele cât mai curând posibil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *